Заниманията за йога за гърба имат следните цели:

Първо: Усвояването и правилно изпълнение на йога пози, дихателни техники и техники за релаксация.

Второ: Формиране на правилно отношение към тялото и навици за полагане на редовни грижи за опорнодвигателния апарат, дихателната система и психиката и отношение към поддържане на здравето.

Заниманията по йога за гърба са разнообразни, имащи различни акценти всеки път и със силно изразен терапевтичен и общоукрепващ резултат. Дават се много инструкции за правилното изпълнение на позите и дихателните упражнения и тяхното въздействие върху тялото и неговото здраве.

Отличителна черта на Йога за гърба в Студио "Йога за всеки" е съвместното прилагане на йога практика и юмейхо диагностика и терапия. Освен заниманието по йога, ще получиите диагностика на походката и осанката, както и оценка на мускулните напрежения и промяната на геометрията на тялото.

Заниманията са израз на разбирането, че всяка част на тялото има връзка със всяка друга част. Когато е уморен единия крак, другия поема по-голямата част от теглото, когато коремната мускулатура е слаба, мускулите на гърба работят по-интензивно.

Могат да се разгледат най-малко два аспекта на практиката "Йога за гърба"

   - терапевтичен: тук правилната диагностика е от решаващо значение. Дали става вупрос за гръбначно изкривяване или за болки в гърба от цялодневна работа пред компютър - важно е у практикуващия да се формира правилна нагласа - успехите са съобразно вложените усилия. С други думи, няма вълшебна пръчица, изисква се време и системни усилия, за да има трайни резултати.

   - превантивен: Опорнодвигателния апарат и гръбначния стълб в частност, са създадени да осигуряват движение. Обездвижването е бича на 21 век. Много заболявания и дегенеративни промени настъпват много по-рано. "Йога за гърба" предлага една изпитана и разнообразна методика за работа с тялото, поднесена по компетентен начин. Повечето курсисти идват с години, защото усещат ползата от практиката.

Какво ще ви даде "Йога за гърба"?

Ако имате болки, ще намалеят и с времето и редовната практика ще изчезнат. Ще научите много за работата на човешкото тяло и опорно-двигателните му функции. Ще увеличите подвижността на ставите и свободата на движенията. Снемане на стреса и не на последно място общуването с интелигентни хора са само част от ползите на практикуването на йога в "Йога за всеки"

 

Очакваме Ви!